«

»

Okt 02

1 oktober 2017 Täby – Cambrils

Vaknar upp till ett ljust, halvmulet Cambrils, c:a 15-20 grader kl 08.00. Medelhavet utanför är lugnt, stranden ännu tom. Det känns inte helt fel att veta att detta skall vi vakna till i 4 veckor.
Men låt mig börja från början.
Hemma var ju veckan helt underbar. Varma, soliga eftermiddagar var som gjorda för förberedelser. Sådana kändes i år nödvändiga med tanke på vad som hände i fjol i månadsskiftet okt-nov. Då kom snön och låg kvar i en månad, minst. Alltså var det lika bra att förbereda sig på det värsta. Jag la på vinterdäck !!!! på båda bilarna (inga dubbar förstås) och vi plockade in allt = allt som fanns ute och påminde om svunna dagar. Grillen, utemöblerna mm , allt plockades in för vinterförvaring. Snöskyddet monterades på uteförrådet – ja nu skulle vi vara beredda om vintern kom när vi kom hem. Allt gjordes i lugn och ro och vi kändes oss väl förberedda när Johan kom och hämtade oss för att skjutsa oss ut till Arlanda. Som vanligt var vi ute i god tid så vi tog en fika (80:- för två kaffe !!!!). Plötsligt dök Lisbeth och Fred Larsered upp. Dom skulle också till Cambrils och hade bokat samma plan. Lisbeth och Fred är också med i Wäsby GK och några andra från klubben är också här.
Vi avgick i rätt tid och flighten mer gick snabbare än beräknat. Full kärra och viss oro när en passagerare bakom mig svimmade i luften. Han kvicknade dock till rätt snart och verkade utom fara. Lite läskigt var det. Bagaget kom så småningom och vi fick ta en specialbuss bort till biluthyraren, Centauro. Som vanligt tar det tid där. Papper skall fyllas i, frågor skall ställas mm. mm. Allt var ju klart hemifrån. Lämna ut nycklarna så kör vi. Kan det vara så svårt.
Denna gång var det en hyfsat stor Fiat som gällde. Skön att köra, att sitta i och att packa. 100 km till Cambrils gick perfekt. GPS:en i TomTom fungerade utmärktperfekt. Ända till vi var inne i centrala Cambrils. Där var de katalaner och protesterande spanjorer som blockerade en gata så vi fick göra en extra kringgående manöver innan vi hittade rätt igen. Tur att man varit här för ett år sedan.
Ulla och Johnny kom med ett senare plan, men dom hittade fram dom också och vi hjälpte till i går kväll med deras bagage.
Nu är det dags att väcka Gilla och frukostbestyren kan börja och snart drar vi ut till Lumine Golf för vår första runda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>