«

»

Okt 02

2017-10-02

 

Entrén till våra lgh. är inte speciellt anspråksfull, men när man väl kommer in finns här allt. Ingen hög mysfaktor heller, men här finns det man behöver. Diskmaskin, tvättmaskin, kök,sovrum,badrum och grandios balkong. Kolla bara. Nu var det meningen att ni skulle se utsikten från balkongen, men datorn säger:- ”den här bilden är inte godkänd” ????Vad gör man. Fråga Daniel kan man ju alltid göra om man är hemma, men nu……… Nåväl utsikten är magnifik. 100 m till Medelhavet och en lång strand. Badande människor fortfarande kl. 18.00. Nedanför balkongen går strandpromenaden – full av små fiskrestauranger, öppna affärer till kl.22.00. Härligt.
DSC_0001DSC_0005DSC_0003

Dagen började annars i stressens tecken. All info hemifrån sa att – ”vi träffas kl. 11.00 ute på Lumine golf. Alltså lät jag Gilla sova ut och väckte henne först kl 08.30. ”Men vi skall ju åka kl 09.00 för träffen på Lumine börjar kl 10.00”.Snabb frukost påbjuden och vissa nödvändiga saker glömde vi ta med. Kameran, en viktig voucher  från Sunbirdie. Det blev inte den start jag hade tänkt mig. Men OK, det stod visst på ankomstkuvertet vi fick igårkväll.

Nu var vi i god tid ändå på Lumine där vi träffade Cecilia och Stefan som var värdar för Sunbirdie. Kort genomgång av det viktigaste. Tydligen är det många som kommer tillbaka till just Cambrils och vi blev snabbt påminda om varför. Det  var fullt på banan ”Lakes” men vi fick starta omgående på 9-hålsslingan ”Ruins”. Nya vagnar hade man införskaffat, kanon, och trevlig personal tog omhand all markservice före start. När vi sen kom imål kom dom genast fram med sköna svala våta handdukar, så man kunde fräscha till sig efter 9 hål i strålande sol och 25 grader. På restaurangen, där öl och en lätt lunch intogs, mötte vi en pratsam fransman och hans fru. Underbart samkväm.

DSC_0008 DSC_0011

Det fick räcka med 9 hål första speldagen. Gilla och Ulla gjorde nu handlarlistor, så Johnny och jag bara tittade på varandra. ”Det är inte möjligt – skall vi ha allt det där ?”. Fogliga som vi är körde vi till närmaste Lidl-butik och fyllde två vagnar. Inte var man mindre svettig efter den pärsen, men skönt att ha allt hemma. Det erkännandet måste vi ge våra damer. ”Dom tänker på allt, nästan”. Efter en dusch och lite vila skall vi nu träffas igen för en krogrunda i närheten. Det börjar arta sig !!!!

Krogrunda var kanske att ta i, för det blev en favorit i repris. Inget fel i det, men så mycket spanska specialiteter blev det inte. I fjol upptäckte vi att pizzerian tvärs över gatan hade suveräna pizzor. Vi besökte Duomo igen och pizzorna var lika läckra i år, så tapas och paella får vänta. Vid halv tio lullade vi hem för att läsa en god bok innan John Blund kommer. I morgon har vi sen starttid = 11.44, så vi (läs Gilla) får sovmorgon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>