«

»

Maj 28

2019-05-24 Ancona

Ancona var egentligen en ganska oansenlig liten stad men ändå charmig och vi hade bestämt oss för att ännu en gång avstå från bussguidning Vi valde att istället strosa runt i den lilla staden där det idag var en speciell liten lokal marknad, där man visade allt från vin, ostar till jordgubbar.

DSC_0139DSC_0140DSC_0142

Denna dag var nog den varmaste och vi knallade runt och hittade så smångom ett nytt vattenhål, där man också serverade en enkel, men mycket snakrik pastarätt. En kul episod inträffade  när en medelålders gentleman kom fram och sa: ”Min kusin som äger stället kan så dålig engelska, så jag tar er beställning !” :)

DSC_0143DSC_0148

Fortsatt vandring genom stan ledde oss så småningom till gamla stan och lite uppförspromenad, vilket den infodisk som byggts upp för turister, avrådde oss ifrån (uppförsbacken alltså). Vi måste ha sett väldigt gamla och skruppliga ut när vi mötte damen bakom disken. Hur som helst – uppför gick vi och vilka vyer som mötte oss.

DSC_0150DSC_0154DSC_0157DSC_0160

Även här hittade vi ett vattenhål. ”Stängt” förkunnade ägaren, som dock insåg vad han riskerade att missa och frågade istället vad vi villle ha. Mot oss kom nu  hustrun som också såg vilka celebriteter hon höll på att missa. Nu var det ingen hejd på deras välvilja och när vi fått vad vi önskade, drog dom hem igen och önskade oss ”bon apetite”. Mysigt med såna flexibla människor.

DSC_0162Skaplig båt våran – men MSC:s minsta !!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>