«

»

Maj 28

2019-05-25 Venedig-Täby

Strosa runt planlöst i Venedig kändes inte som någon ”hit”. Vi anmälde oss därför till en rundtur, som innehöll vandring till fots med guide, gondoltur och fri tid i stan, i väntan på transfer till flygplatsen. Det verkade ju hyfsat, men var egentligen ingen höjdare.

DSC_0167DSC_0168DSC_0170DSC_0172

Sevärdheter fannns där förvisso. Turisterna var också många och köerna till Marcus-domen var långa. Gondolfärden var inte mycket att stå efter. ½-timme runt i Venedigs skitiga vattendrag. Knappast värt pengarna. Hela em. i Venedig kostade 85 euro/person !!!!

DSC_0173DSC_0178

När vi lämnat denna skrangliga farkost var det dags igen för lite snabb lunchmat vilket blev en pizza-slice på en trappa, där man inte fick sitta (såg vi när vi smaskat färdigt :)) och sen traskade vi till ett närliggande fik där vi avnjöt en svindyr cappucino.

DSC_0180

Nu skulle ju äventyret kunna vara slut, men icke sa Nicke. Vi åkte nu tillbaka till båten (egentligen en terminal för vårt bagage) Våra båda väskor fanns där och vi kunde andas ut. Allt OK – so far :) Nu till den nya terminalbyggnaden för avgående resenärer. Väntan på incheckning tog vid .”Bara” en dryg timme. Incheckning, securitycheck gick lysande och nu hittade vi en vinbar (Winebar kallade man sig) där vi fann en god pastarätt, men någon öl serverade man inte ????Nåväl det fick man väl tugga i sig, nu till gaten. Där fick vi snart beskedet att flighten var en kvart försenad. Efter en stund blev det ytterligare 20 minuter. Hur blir det med vår anslutning till Arlanda på den stora flygplatsen i Frankfurt ? blev nästa fråga. Planet kom till slut och en flygvärdinna trodde nog att vi skulle hinna.(Det lät ju betryggande :) ) Troligen hade vi medvind från Venedig och bussen som tog oss från planet (ja – renovering av terminalbyggnad, så klart) körde till ”vår” terminal, så alla fick en chans att hinna. Så också vi. Vi gick så fort vi kunde på gåbandet och hann lagom till Stockholmsplanets avgång. Nu kunde väl problemen vara slut, men nej. Väskorna kom snabbbt – måste vara pga Star alliance-flyg (Lufthansa). Men taxikön utanför terminal 5 klockan 24.00 en lördag, är inte att leka med. 1½ timme senare kunde vi få en gul Sverige-taxi som tog oss hem. Lite mörbultade men trots allt – inga svåra missöden !!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>