«

»

Nov 18

Florida 2014-11-17

Dagen var början på vår egen del av resan. Både Ulla & Johnny och Kent & Ylva har sett den här sydspetsen av Florida. Men inte Gilla och jag, så  vi bestämde oss för att åka hit. Låt vara att det är dryga 70 svenska mil hit, men det skrämmer inte mig.Vägarna hit är raka (j-igt raka) och breda och vår stora V8 mullrar tryggt i 70 – 80 mph. Efter Miami smalnar vägen något och trafiken upplevs som tätare. Det är den nog inte, men de sista 30 milen tar lång tid. Tyvärr så lång att den berömda solnedgången är över – precis. Men GPS:en visar vägen perfekt till hotellet Eden House. ”Mr Lindstedt I presume” – sa hon innan jag ens hade presenterat mig. Syns det så väl var vi kommer ifrån ?
Flickan i receptionen visar var de bästa seafood-restaurangerna finns och vi ger oss ut i den varma – 30 grader – och fuktiga kvällen. Hungriga och förväntansfulla. Vi hamnar slutligen på en restaurang, vars namn vi ej kommer på just nu. Den var knökfull vid 19-tiden !!, vilket ju är högst ovanligt i Medelhavsländerna i alla fall. Vi åt en ”lobster-tail” med tillbehör, men den smakade inte så mycket som den kostade.

DSC_0250

DSC_0252

Vi avslutade kvällen med en vandring genom de centrala delarna och längs shoppinggatan Duval.  Något mer krims-krams-aktigt och kläder helt utan smak får man leta efter. Hoppas verkligheten blir bättre när vi anslår merparten av dan till Hemingways Key West, innan vi drar till Miami Beach i morgon em.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>