«

»

Maj 28

2019-05-19 Split

Efter en underbar natt, dvs god sömn, skön säng, inget snarkade,vaknadevi utsövda och utan krav. OK – utflyktsbussen skulle passas klockan 09.15 i stora teatern, men innan dess var det frukostbuffén som väntade. Kö förstås – vi var ju inte ensamma på båten. All personal var från syd-ostasien och ”inkastaren” höll koll på kyparnas signaler om lediga platser, vilket fungerade smärtfritt. Buffén innehöll allt, och då menar jag ALLT. Det är svårt att avstå frukter och grönsaker som är solmogna, men lite yoghurt och mûsli fick det allt bli oxå. Båten tuffade på över ett ganska lugnt adriatiskt hav mot Split och nu hade vi fått vår id.siffra (22) som vi fäste på bröstet och som talade om vilken buss som väntade. Den ständigt leende och hjälpsamma personalen hjälpte även de som inte lyssnat, förstått eller reste för första gången. Suck – men det är ju bara att gilla läget. Slutligen var alla på rätt buss och vi drog iväg mot nationalparken Krka.

DSC_0007DSC_0009DSC_0010DSC_0012

Här blev det vatten, mycket vatten, som kom upp ur berget och sen rann nedför berget och försåg hela Split med vatten, via ett gammalt aqueduktsystem.

DSC_0013DSC_0020DSC_0021DSC_0022

Vi hann med lite annat också.

DSC_0024DSC_0028Glassätning och posering t.ex. Jag hade glömt mina solglasögon, därav min kisande blick. Någon större värme var inte förhärskande, men 15 grader, mulet, lite duggregn kunde man stå ut med. Perfekt utflyktsväder.

DSC_0032DSC_0033DSC_0036DSC_0048

Det var så överdådigt vackert, så förutom dessa bilder, tog jag nog minst lika många till. Flitigaste fotograferna var nog annars japanerna. På en sån här utflykt lär man ofta känna andra. I väntan på bussen tillbaka kom ett par från Sydafrika och slog sig ner på ”vår” bänk. Visserligen var afrikaans deras språk, men de talade också engelska förstås, vilket inte var fallet med äldre människor från Italien eller Kroatien. Dom bara ryckte på axlarna och i bästa fall, log. Tillbakaresan tog ungefär 1 tim och nu väntade en slapp eftermiddag före 1:a middagssittningen som vi anmält oss till. Bäddat och fräscht på rummet och nu blev vi varse den suveräna städning och handduksbytning dom försåg oss med. Vi hann knappast lämna hytten för några minuter, förrän don var där och byttte handdukar. Vi hade en egen uppassare i vår korridor. Nu väntade en smaklig middag, som alltid började med ett glas moussernade vitt vin. Sen höll jag mig till den alkohol ölen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>