«

»

Maj 27

2019-05-18 Täby – Venedig

Denna kryssning in Adriatiska havet var Gillas underbara 70-årspresent till mig. Och vilken present det blev ! Vi har alltid sagt att ”kryssningar är inte vår grej”, liksom, men efter den här trippen får vi ändra oss. Det kan nog bli en ny kryssning nån gång. Gärna då med MSC igen, som är världens näst största kryssningsrederi med säte i Sorrento, Italien. Bara Royal Carribean, USA, är större. Nu åkte vi deras minsta båt, som tar 1554 passagerare + 765 i besättning – deras största tar 12000.

Men allt började i arla morgonstund den 18:e. Taxin hämtade oss kl 04.00. Fakirkärran lyfte kl 06.00. Destination Mûnchen – mellanlandning fvb tilll Venedig. Flygplatsen verkade ganska ny och mkt fräsch. Tyvärr innebar bytet väntan i 2 tim. Men redan i Venedig visade MSC sin omtanke, med synliga leende vägvisare, som tog oss till en väntande buss. Här mötte oss regnet och den relativa kylan (15 grader), men vi åkte inte för solbad utan för upplevelser, men lite varmare kunde det fått vara. Bussen tog oss ut till fartyget och nu tog en rigorös incheckning vid innan vi fick vårt key-card på vilket stod vårt namn, bordsnummer (vi som förbokat middag fick givet nr.) och en del andra koder för personalen. Nu mötte vi också våra medresenärer, Ingegerd och Carl-Henrik Grevfors, bridgekompisar både med Täbyseniorerna men också privat. Kul att dom hakade på vår resa. Vi hade båda hytter på plan 9, med härlig sjöutsikt, skön säng och bra med garderober till alla våra kläder, som var för många, som vanligt. Dock glömde jag ett par brallor och en skjorta. Hjärnsläpp eller kommer det med åldern ? När vi sågs igen inför vår första middag tog damerna snabbt befälet och såg till att vi fick byta bord. Havsutsikt och inte lika inträngt. Jag och CH såg lugnt på medan kyparn och hovmästaren ”konsulterade” datorn – och vips hittade dom ett bord till damernas belåtenhet. Nu i efterhand kan vi erkänna att det inte var någon nackdel, för kypare var Agus Dodo, från Bali,och tsm en kollega och deras chef, parmesan-Nisse (han fick snart heta det eftersom CH alltid ville ha parmesan i bit (STOR bit) på ostbrickan, som dessert),  och dom behandlade oss kungligt (nåja), men väldigt uppmärksamt, omtänksamt och alltid leende. 3-rätters var den stående indelningen i middagsmenyn, som ju redan var betald. All dryck < 6,0 euro ingick också. Maten var under hela resan suverän – seafood, fisk och kött – allt vällagat och läckert upplagt. Efter middagen erbjöds allehanda underhållning i olika barer, drinkar ”en masse” både med och utan alkohol, casinon mm. Inget saknades. Vi strosade runt och bekantade oss med ”skutan” innan vi stupade i säng efter en lång dag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>