«

»

Jun 03

Vinslaget 31 maj – 1 juni

20180601_102353[1]20180601_102403[1]20180601_102408[1]

Detta var jubileumsåret. Vi startade tävlingen Vinslaget 1998 och då liksom nu var banan Askersunds GK. Vinslaget var ett namn som tävlingen fick senare, eftersom vinsterna oftast bestod av viner.

Då 1998 bodde vi i ett vandrarhemsliknande boende, utan den standard som nuvarande ”panschisar” kräver. Men vi var unga då, lite osäkra på varandra (en del av oss). Vi hade ett gemensamt mål. Spela golf, ha roligt och kanske göra det igen. Och så blev det. Tom så roligt att vi kört i 20 år, med seriösa vinprovningar under golfens lågsäsong.

I år var Ylva & Kent Larsson arrangör, såsom brukligt i vår krets. Nämligen att senaste vinnare får nöjet att arrangera årets tävling. Larssons hade förlagt oss på närliggande hotell Montagne, som en gång startats av valoner, som lärde närkingarna att bryta zink. Detta gamla hotell, 4 våningar utan hiss, hade strulat lite för Kent i e-mejlkontakterna, så menyn blev väl inte som tänkt, men gott var det och mätta blev vi och bjudna på nylagad äpplepaj blev vi också. Så vi led ingen nöd. Men traporna var tunga. Speciellt för Ulla & Johnny och Gilla och undertecknad som bodde högst upp.

Spelet då kanske någon undrar, men min blygsamhet gör att jag talar tyst om den. Dag 1 var Kent överlägsen med sina 34 poäng. Strålande. Vi andra nöjde oss med låga 20. Damerna hade det än jobbigare i värmen. Dag 2 hade jag 31 poäng och Gilla 23, så vi blev faktiskt slutliga segrare och innehavare av den famösa bucklan och arrangör av den 21:a upplagan. Kanske i något förändrad form men osvuret är bäst. Kul har vi och det vore synd att sluta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>