«

»

Jan 08

2012-12-22

Lilla julafton. Eftersom vi skall till William och Olle över jul hade vi bjudit alla Täbybarnen till oss. Tyvärr slog vinterkräksjukan till i Visinge, så det blev ”bara” familjen från Gläntastigen som kom. Vi hade snackat med ”tomtejouren” och där fanns Jimmy Sundström på Gribbylunds allé ledig. Efter Kalle och hans vänner dök tomten upp. Gustav och Isabell såg en tomte med ficklampa som irrade fram över den snötäckta gräsmattan. Han verkade leta efter rätt hus, men Gustav öppnade och ropade: ”Här är vi – hit ska’ru” . Tomten tackade för hjälpen och fick hjälp av Gustav att hitta rätt stol. ”Jag kan hjälpa dig att läsa på paketen” sa Gustav, som vanligt hjälpsam,  eller om han var rädd att det skulle gå för långsamt. Isabell höll sig nära farmor för säkerhets skull.

Hon hade annars lovat att säga till tomten att han var snäll. Nu gick hon fram, försiktigt, och hämtade sina paket. Tomten måste snart ila vidare och resterande paket fördelades innan det stora öppningsracet började. Snart var klockan sen och familjen Gandéus var tvungna att åka hem. Ännu en julafton med en trovärdig och okänd tomte. Kul!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>