«

»

Jun 17

2017-06-15/16 Vinslaget på Mälarö/Troxhammar

 

Dag 1.

Den nittonde upplagan av den årliga tävlingen Vinslaget , spelades i år på banorna Mälarö/Skytteholm GK och Troxhammar GK. Arrangörer var fjolårets segrare Ylva och Kent Larsson.

DSC_0102[1] Det här illustra damgänget togs sig an den första uppgiften = ett långt par 5-hål. Den bakomvarande himlen antyder att det var växlande molnighet, men senare bjöd dagen även på kortare regnskurar. Banan var välskött, dvs välklippta fairways, snygga greenområden, välklippta greener (dock långsammare än på Wäsby GK) och numera en ruff där man kunde hitta bollen (vad man nu skulle där att göra ?). Dock saknade damerna en bra skyltning = teeskyltar som visade hålets sträckning, hålets nr och hcp. Vi förstående män travade lugnt där bakom och följde efter, väntade och släppte igenom 2 -bollar, vilket här visas i form av en leende skara på hål 18.

DSC_0112[1]

På vägen mot hål 18 fanns det annat att dokumentera i herrbollen. Väntan kunde bli lång när vi släppte igenom första 2-bollen.

DSC_0107[1]DSC_0108[1]

Efter väl förrättat värv väntade öl, sammanräkning och diverse utläggningar av typen: ”Om inte…..” , ”bollen låg i en j-a grop…..”, ”putten stannade på hålkanten”, sansade vi oss och tänkte att ”det är ju bara en lek” och ”det är inte speciellt synd om oss”.

DSC_0115[1]DSC_0116[1]

 

Nu var dock dagens spel till ända och det var dags att packa in grejorna och dra till Skytteholms slott (minst ett par 5-hål bort). Slottet fick vänta till senare på kvällen och den underbara middagen. Innan vi kom så långt gick vi till konferens-avdelningen, där vi som enda nattgäster checkade in. Men innan vi gjorde oss fina för kvällen tog vi oss en öl till och snodde varandras finska pinnar, eller vad som egentligen hände.

DSC_0118[1]DSC_0119[1]DSC_0120[1]

Men det var inte nog med förfestande, för när vi duschat, bytt om och gjort oss ännu vackrare, bjöd herrskapet Larsson på fördrink = champagne. Samling och mera skratt på rum 106 innan vi lunkade upp till slottet, försiktigt och ständigt tittande i backen för att inte trampa i en skitkorv ditlagd av någon av de otaliga Kanada-gäss som tydligen också bodde där,

Men väl inne på slottet, där vi också var kvällens enda gäster, mötte oss en söt servitris, som visade oss in till det enda uppdukade bordet, den kvällen. Dukningen skvallrade om att man förberett en 4 – rätters brakmiddag. Menyn var så omfattande och smakerna så läckra, men tyvärr ryms inte menyns innehåll i mitt begränsade utrymme.

DSC_0136[1]

Jag kunde ju ha tagit bilder på anrättningarna, men ”jag tänkte inte på det!”. Kvällens kock, kom in och mottog allas jubel. Han hette Kristoffer och hade varit kock i 9 år. Där satt vi till sena kvällen, medan solen långsamt sänkte sig i Mälarens klarblå bölja, (skriver jag med vetskapen om att ingen såg om sjön var blå eller inte). Solnedgången var vacker dock, denna ljusa juni-afton. Sakta lunkade vi mot sovrummen, medan vi inombords laddade för morgondagens avgörande drabbning som vi skulle utkämpa på Troxhammar GK. Troxhammar är sedan 2017-01-01 ägare även till Mälarö GK (som faktiskt ligger lite ”off”). Men innan vi lämnade Skytteholm och konferensavdelningen, serverades en diger och god frukost. Trängseln runt de varma grytorna, brödet, kaffet och påläggen fick vi stå ut med, men vi kände de flesta.

 

Dag 2.

DSC_0144[1]DSC_0145[1]

Troxhammar GK gav redan vid entrén ett mer gediget och ombonat intryck. Vi hade gott om tid till första start och någon valde dagens lunch, medan andra valde en  macka. Det var ingen gassande sol men varmt och skönt. Likt alla laddade och fokuserade idrottsmän och kvinnor, gick vi tysta omkring och tränade slag, inspel och puttning. Nu skulle avgörandet ske. Vilka blir segrande lag, nästa års arrangör, bäste herre och bästa dam, vem kommer närmast hål, vem slår längsta drive – ja frågorna var många inför avslutningsdagen. Gårdagens resultat hade givit startordningen. Först gick de 4 som inte toppade gårdagsresultaten. Sist gick ”ledarbollen”. Nu skulle det avgöras !!! – Hur det gick ? -”Ja vi hade tur med vädret, inget regn, ingen väntan” Spelet då? – ”Ja inte mycket att snacka om.”

Men vi har ett resultat !.

Johnny Andersson vann både ”längsta drive” och ”närmast hål” – välförtjänt !  För säkerhets skull blev han också bäste herre !!!

DSC_0137[1]DSC_0141[1]

Bästa dam blev Ylva Larsson. Tyvärr sov fotografen då ! (förlåt)

Vinslagets sammanlagda mästare blev i år igen – herrskapet LARSSON

DSC_0143[1]DSC_0142[1]

Vinslaget jubilerar nästa gång. 20 år sedan starten i Askersund. Vandrarhemsboendet har bytts mot de mer ståndsmässiga slotten. Tävlingen är dock lika prestigefylld som för 20 år sedan.

Jag återkommer med en rapport om jubileet.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>