«

»

Jun 21

2012-06-21

Skansen – med Gustav och Isabell och min ”tant” Lillan, som själv uttryckt önskemål om att få följa med oss till Skansen när vi går dit med barnbarnen. Kl 07.15 lämnade Daniel av våra kära och sen blev det några timmar av film, pyssel mm i väntan på resa till Lillan.
När alla till slut var på plats i bilen blev det mycket snack – inte minst från Gustav. Och det höll i sig hela dan. Han är otrolig, men ack så snäll och omtänksam mot sin lillasyster och ville gärna säga nåt till ”tant” Lillan. Extra kul för mig eftersom Lillan varit med mig sen jag var 1 år, nu är hon 83, men otroligt pigg och alert. Hon knallade med oss hele tiden och höll barnen i hand och tröstade när det behövdes. Farmor hade ju tagit med gammalt korvbröd som barnen skulle ha till änderna och gässen. Dom var ju ganska närgångna och när Bellis fått slut på bröd var det en gås som blev väl närgången tyckte Bell och skrek till och började gråta. Det såg faktiskt rätt kul ut. Nya Lill-Skansen bjöd på många lösspringande och klappvilliga/mottagliga djur och en rutschbana som gick inuti en orm och Gustav och Bell sprang omkring så man nästan blev yr i mössan. Vi behövde också vila, nu med farmors pastasallad och köttbullar och Lillans körsbär.
Senare på em.- bjöd tant Lillan på glass.
Hela dagen förflöt utan intermezzon och Gustav och Isabell var så fina, snälla och lydiga och båda somnade gott i bilen på hemresan där vi först lämnade tant Lillan i Vällingby och sen kom
Daniel och Maria och avslutade dan med gemensam korvgrillning och nu var mamma och pappa tillbaka och då kunde man ju (Isabell) testa lite gränser igen.
Efter grillningen bjöd farmor på glass, förståss, och när Gustav fått sin pinne, kröp han upp i mitt knä som vanligt och vi njöt av varandras närhet.
För några dar sedan talade farmor i telefon med Isabell som då beklagade sig – ”mamma och pappa bara skäller på mig” – varför skäller dom på dig då ? – ”jag gör inte som dom säger” svarar Bellis då som vilken självklarhet som helst, varpå Daniel griper luren och konstaterar att – ”hon har självinsikt i alla fall!” – Vad månde bliva av den tjejen ????

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>