«

»

Maj 11

2012-05-11

Vilken höjdare ! Jag hämtade Gustav tidigt på em. på dagis för vi skulle till Wäsby Golfklubb och ”träna”. Igår fick Maria besked att Gustav kommit in på Wäsby GKs ”knattekurs” i golf, vilket betyder 5 tillfällen nu i vår och 5 i augusti/september. Gustav har av morfar fått riktiga klubbor ( Driver, 6:a, wedge och putter) och bag. Vi testade i måndags på gräsmattan här utanför med plastbollar och Gustav verkligen gillade det. Han hade fått instruktioner av Maria hur han skulle hålla i klubban och att böja på benen så det funkade riktigt bra. Men nu skulle vi testa ”riktig golf”. Regnet började ösa ner när vi närmade oss golfklubben så vi lät klubborna ligga kvar i bilen för att gå till ”shopen” och fika i kiosken. Vid shopen träffade vi Javier, den pro som skall ha hand om knatteträningen på söndag. Gustav hälsade artigt – respektfullt. I shopen köpte vi en handske och peggar och senare också en skärm att ha i stället för solhatten när solen inte skiner, och sen gick vi till kiosken och fikade och vips ! var regnet borta.

Vi knallade tillbaka till bilen, tog våra klubbor och gick till ”driving-range” för att hämta ut bollar och börja slå. Gustav lyckades över förväntan och ville snart ta fram sin dunderklubba – drivern, och när vi väl peggade upp så blev det en del riktigt bra skott.

Efter en ”hink” gick vi ner till 6-hålsbanan och puttinggreen där. Vi puttade en del och sen gick vi 1:a hålet på 6-hålsbanan säkert 4 gånger. Från tee till green. På riktigt alltså. Gustav slog ett bra utslag med drivern och med en wedge gick han sen in på green och puttade. Gissa om han jublade. Det här var ju på riktigt – precis som farmor och Anders gör, när dom spelar. Igen, en gång till – hade Bell sagt.

Det här var verkligen en kul början. Viktigast av allt – Gustav hade roligt. Det är ju huvudsaken när barn idag vill prova något nytt. Han kanske ändå vill prova balett en vacker dag !?

Imorgon är det dags för simskola igen. Kul att kunna vara med

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>