«

»

Apr 09

Påsken – 2012

Påsken 2012 är över. Tystnaden lägrar sig över allén 48. Tråkigt. Det har hänt så mycket, som det alltid gör när Göteborgsligan med William & Olle i spetsen är här. Dom kom i torsdagsnatt vid 24:00 – tiden. Då blev det mest att lasta in och dyka ner i bingen, men redan på fredagen började äventyret. Maria hade försynt frågat om Gustav och Isabell fick "hänga" med kusinerna på långfredagen för dom hade fullt upp hemma med att fixa med renoveringen av huset. Självklart sa vi, men Isabell hade dragit på sig halsfluss så bara Gustav kom. Vi åkte till Tekniska museet alla 5 och hade en heldag där som avslutades med film i 3D där också stolarna rörde sig och det blåste i rymden när meteoriterna kom farande. Spännande. Vi har ju varit där förr, men grabbarna växer och det är alltid nya saker som intresserar dom. Avundsjukast var nog Daniel och Magnus som är tekniker båda två och säkert kan fördjupa sig, och grabbarna, i teknikens mysterier, mer än vad jag kan, som inte ens är road av tekniska prylar, annat än när grabbarna är med förståss. Huvudsaken är att det funkar, resonerar jag. Hur och varför – struntar jag i ! Vi hann också med lite fika och kladdkaka innan vi körde hem. På påskafton var uterestaurangen på framsidan öppen och där lagade Gilla/farmor våfflor men sylt och grädde. Gustav kom idag också för senare skulle ju Daniel komma, liksom också Gabriella, Johan och Molly. Oliver skulle tyvärr till sin pappa och Maria och Bellis var hemma. Det var full fart i huset hela kvällen, med påskmat godis, mer godis och glada skratt. Olle visade vilken snäll och go kille hann är mot småflickor. Molly blev så förtjust i Olle när han lekte med henne. Tyvärr glömde jag att ta bilder, men de var så söta.

Gustav sov över för vi skulle till Cosmonova där dom visade "Deep Sea" i 3D. Sen gick vi runt på Naturhistoriska museet, där "fröken" Gilla gick runt och besvarade frågor som ställdes i ett formulär som grabbarna fick. Utpumpade av alla intryck blev det pannkakor eller köttbullar i restaurangen. Fulla med information om dinosaurier och nordiska djur i polartrakterna körde vi sen hem Gustav som skulle till sin mormor. Då träffade vi Isabell som kramade William och Olle och nu såg man verkligen vad dom vuxit. Sen åkte vi hem till allén igen och god påskmat och en kväll i Magnus och min smak – Masters-golf från Augusta med en svensk i ledningen. Grabbarna somnade ovaggade efter ännu en heldag och efter dagens frukost var det packningsbestyr och idag byter livet skepnad. Från William (snart 9 år) och Olle (snart 5 år) till Bertil (snart 95 år). Kul att dom alla finns.                      

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>