«

»

Aug 03

2016-08-03 Idre forts

Ännu en god natts sömn. William vaknade först, som vanligt. Han satt i soffan med mobilen och spelade. Undan för undan vaknade folket och frukosten intogs i etapper. Förberedelser för de olika aktiviteterna vidtogs. Magnus, Anna, William och Olle skall ut på en långvandring upp på Städjan, nästan 1200 möh. Man räknar med en tur på minst 5 timmar. Ryggsäck packad, matsäck har Anna fixat, grabbarna tittade på sina mobiler in i det sista. Ett sista – ”för sista gången” – sen gjorde grabbarna sista förberedelserna. Jag tog den obligatoriska bilden ”före avresan”.

DSC_0392 DSC_0391

Nu skall snart cykel- och ridgängen ge sig iväg. Oliver och Gustav kör i de tuffa träningsbackarna. Sen blir Gilla och jag ensamma med våra småtjejer. Isabell, Molly, Amanda och Saga. Vi har inte gjort några förberedelser, utan vi får se………

DSC_0394 DSC_0393

Bara att förbereda tjejerna för promenad till lekplatsen tar ju sin tid, men iväg kom vi med barnen och mormor Kerstin. Nedförsbacke hela vägen ner och väl där tog leken fart. Upp och ner i klätterställningen och sen fruktstund. Björn och Emma anslöt efter sin cykelrunda, men drog hem för dusch och ombyte. Efter lekstunden bjöd farmor Gilla på glass nere vid Idre-fjäll centrat. Medan vi satt där dök Johan upp för att byta till bättre cykel. Han gick lite konstigt tyckte vi och det visade sig att hästritten hade satt sina spår, där annars Gabriella imponerat storligen på Camilla, som ju är expert.

DSC_0409 DSC_0406 DSC_0403 DSC_0401 DSC_0400 DSC_0396

Vi lufsade hem för lunch och avslappning och väl hemma var ju Johan och Gabriella hemma, liksom Björn och Emma, så Gilla och jag kunde dra oss tillbaka för en halvtimmes sovstund. Perfekt. Sen stack vi ner till Idre by. Det är vår kväll med middagsansvar och då ingår inhandling. Regnet började droppa och precis när jag startade bilen, kom familjen Fridner från Göteborg hem från sin långa vandring upp på Städjans topp.

OK ner till Idre by var det. Och det sluttar ganska ordentligt utför men väl nere i byn besökte vi först macken i byn och tankade fullt. Sen blev det systembolaget som fick påhälsning. Det går ju åt några BiB här i stugan så bunkring var nödvändig. Lugnt i butiken, 3 pers i kön. ICA-butiken var nästa anhalt. Gott om varor, lite folk. Perfekt. Vi hittade det vi behövde och drog hem igen. Daniel hade beställt lite extra till marinad och glaze och en stor grillplats finns utanför. Grabbarna är bussiga som vanligt och tog hand om grillningen medan Anna hjälpte Gilla med dom andra förberedelserna.

DSC_0426 DSC_0423 DSC_0422 DSC_0416 DSC_0414

Inte en chans att hjälpa till. Men jag insisterade på att flickorna skulle låta mig sköta avdukning och disk. Emma och jag tog föga överraskande minst 1 extra portion glass, som utgjorde efterrätt. Men inte ens vi orkade äta slut på glassen. Något måste ha hänt !! Efter middagen gick Anna och Gilla ut på en långpromenad, medan jag, svärsönerna och Johan tog en välgörande bastu. Kallduschen bestod även idag av en stund på bänken ute på balkongen med den vidunderliga utsikten. – Nej, det är inget synd om oss. Uppladdning och tråkningarna inför morgondagens släktmästerskap i golf  var nu legio. Tyvärr är den som tjatat mest på denna tävling, skadad. William har brutit armen och måste ta det lugnt. Synd. Men vi är 6 st som spelar denna första, men årligen återkommande prestigekamp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>