«

»

Feb 28

2012-02-27

Idag var det hämtning på dagis, som vanligt på måndagar, men ingen simskola. Scharlakansfeber och nu penicillinbehandling av Gustav gjorde att det blev en ”lugn” eftermidddag/kväll. Jag hade köpt ett nytt Wii-spel till G och en ny DVD-film till Isabell.

Det kan vid första påseende verka ”overdoing”, det var ju inga bemärkelsedagar, ingenting. Jo det var det !!. I söndags hittade jag inte min mobiltfn. Jag letade och letade igen,, en gång till på Gillas uppmaning, som ständigt kom med ”tänkbara” händelseförlopp. Jag hade redan givit upp och tom förlustanmält telefonen till Smartsafety. Men så på måndagsmorgonen så hittade jag den – den låg i min morgonrock. Varför ringde du inte – tänker nån ! Jag gjorde ju det men kom bara till tfn-svararen direkt – alltså ingen svarssignal. (den var avstängd)

Vad har nu detta med gåvorna till barnbarnen att göra?  Jo jag tyckte att jag sparat 2000 spänn och det nyvunna utrymmet tyckte jag skulle gå till våra närmaste älsklingar. Den ”lugna” eftermiddagen började med att farmor skrev en skattlista som G måste läsa med tydliga instruktioner om var dom skulle leta (typiskt farmor – men oj vad kul dom tycker detta är) och G & I gav sig iväg med stor spänning/förväntan. Väl framme hittade dom ”sina” saker och nu skulle dom testas. Men vi har ju bara en TV där man kan spela Wii och se DVD, men dom kommer snällt överens om tågordningen och G har i bilen hem från dagis, redogjort för reglerna för TV-spel som gäller hemma. Mellan Wii och Pippi hann vi med ett rejält skrovmål. Båda slevade hungrigt in mandelpotatis och helstekt fläskfilé (hmm-fint skall det va), men sen var det Pippi på rymmen som gällde och dom turades om att klänga i mitt och farmors knä. Ja dom är så keliga och goa så det är inte svårt att älska dom – men bäst är ändå när mamma kommer och hämtar vid 19-tiden, då pyjamasarna snällt är påsatta för snabbt sänggående hemma.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>