«

»

Apr 30

2015-04-29 Arguinegin

Sitter här på balkongen och blickar ut över Atlanten, poolerna nedanför och hör fåglarnas kvitter. I vår lägenhet sover Gilla, Daniel, Gustav och Isabell. Härligt.

Men det började i går morse. Gilla och jag låg på aga hela natten. Aga är ett västernorrländskt uttryck för att sova orolgt och ha resfeber. Det har alltså inget med Aga-fyrar att göra. Men varför då ? – Jo Johan och Gabriela har åkt hit för att gifta sig. Det skall dom inte få göra ensamma tänkte vi, så vi är nu 15 st anhöriga här totalt. Vi vill ju kolla at  allt går rätt till.

Alltså bokade vi in oss på samma plan ner till Kanarieöarna. Avgång kl 07.30 på morgonen den 29:e. Incheckning från 05.30. Incheckningen gick smidigt för alla. Emma, Björn och Saga hade åkt upp från Hallsberg redan dagen innan och lagt swig på hotell vid Arlanda och anslöt nu i terminalen..

Här var: Kerstin (Gabriellas mamma), Britt-Marie (Kerstins syster), Daniel med barn, Emma med familj, Gilla och jag och Johan med familj – totalt 15 pers. Vi klämde in oss i en charterkärra med trångt mellan stolarna. Det var uteslutande familjer på väg till sol och bad, så det var ett liv och ett kiv i nästan 6 timmar. Vi satt tillsammans alla utom Emmas familj. Till min stora glädje kom Saga ihåg mig  och Gilla så väl från förra veckans besök i Hallsberg, att hon långa stunder bara ville vara hos mig. När desa knubbiga armar sträcks ut mot en då smälter man ju. Boken som man tagit  med förblev oläst och sömnen fick vänta, trots att man varit uppe sen 03.30 och dessutom sovit dåligt. Men det var det värt när man nu sitter här och skriver.

Flyget gick bra och medvinden var kraftig. En buss väntade för att forsla 0ss de 4 milen hit ner.och nu började ”manana”, ineffektiviteten, visa sigDSC_0042 DSC_0041

Det var inte första gången de delade ut rumsnycklar, men de skulle berätta allt och det tog en evinnerlig tid. Jag hade klokt nog ställt Gilla i kön, men vänta fick man ’ändå, så då kunde man gå ut och fota den närmaste omgivningen. Det skämdes inte för sig. Kolla !

DSC_0046 DSC_0043 DSC_0044 DSC_0045

Själva bor vi 4 våningar över receptionen så vi har samma utsikt fast lite ”von oben”. Alla ville ner och kolla poolen och solen. Jag lät solen vänta !!! och drog mig tillbaka för lite eftermiddagsslummer. SKÖNT.

Snart var man dock uppe och vi bestämde oss för lite käk. Inte minst barnen, som visade en viss otålighet och grinighet, behövde nåt stärkande i kistan. Det blev sallad, pizza, hamburgare – ni kan nog gissa vem som åt vad.

Samling på vårt rum för en drink före maten var nästa aktivitet. Trångt var det men här finns det gott om hjärterum så det blev inga problem. Nu skålade vi för oss, att vara här och naturligtvis för Gabriella och Johan, som faktiskt är anledningen till att vi är här.

Gilla gick nu och uppgraderade oss som gäster, vilket innebar att också vi hade ”all inclusive” och buffén på kvällen gick inte av för hackor. Mätta och belåtna drog vi oss tillbaka. Daniel och Björn snackade om bar-hopping, men jag tror att även de insåg att det varit en lång dag. Vi gick alla upp vid 4-tiden och nu var klockan 21 på kvällen, lokal tid = en timme före Sverige.

Natten har varit god. Vi är alla uppe på nätverket. Vilken tur !. Vi är alla nåbara och vi kan nå alla. Media, myndigheter och alla som behövs för att göra en vistelse på Kanarieöarna till en vecka att minnas.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>