«

»

Apr 21

2015-04-21 Hallsberg

Efter 4 veckors skrivande på denna blogg från Algarve är det skönt att få skriva bara om det bloggen från början skulle handla om – nämligen barnbarnen. Vi var idag bjudna till Emma och Saga. Björn var på jobbet och skulle sen göra en sk. bodyscan, som jag trodde var en sorts MR. Men det var ju fel – han skulle få veta sin kropps sammansättning, ålder (kroppens alltså), relationen fett/muskler mm. Jaja dessa stackars 45-åringar.

Vårt mål var ju klart från början – Saga ! Den tjejen gör ju ingen besviken. Först var hon dock lite försiktigt reserverad – klokt, skulle ngn ha sagt, men jag tänkte – ”det är ju morfar och Gilla, juu”. Vi är dock luttrade och lät henne klättra på mamma, som stönade och kämpade med en klättrande dotter. Tids nog kommer hon, tänkte vi som rutinerade mor- och farföräldrar. Det tog inte speciellt lång tid och Gilla är ju fenomenal på att få uppmärksamheten på annat än 2 hotande främlingar.

DSC_0003 DSC_0009 DSC_0007 DSC_0006 DSC_0005

Redan vid lunchbordet hade relationen tinat upp och charmigare tjej får man leta efter. Maten tog dock slut på orken. Dags att vila middag, och vilade det gjorde hon. Nästan 2 timmar slaggade hon och mådde gott i föräldrarnas säng. Vi mådde inte direkt dåligt heller för solen sken och två baden-badenstolar väntade på villiga sollapare och vi var inte nödbedda.

DSC_0013 DSC_0014 DSC_0015Nu var hon nyvaken och vi fick nästan börja om. Nappen fanns till hands och den skänkte tillräcklig trygghet de första minuterna i sandlådan. Den stod i skuggan och där var det bara 15 grader varmt., medan vi njöt av solsken på altan där det var 20 grader och sol. Nappen behövdes dock inte speciellt länge och snart kunde jag ta ut den.

DSC_0017 DSC_0025 DSC_0028 DSC_0035Arbetet var ju inte slut för det. Saga har via FB och Instagram klagat på mycket barnarbete i Hallsberg, på Fallagatan 12, så vi fick smyga med kraven, men lite fick hon hjälpa till med. Gilla tog sig an häcken på baksidan och där kunde hon rycka ut torra grenar, som Saga fick släpa iväg med till rishögen !!! Lite blommor hittade Gilla på ängen så vi lyckades avleda ”slitet” i trädgården.

DSC_0036 DSC_0038 DSC_0040Snart var det dags för trötta trädgårdarbetare att vila sig med lite sagoläsning efter laxen till middag. Charmtrollet var åter i sitt esse och hennes garv och charm kommer man bära med sig och sakna i en hel vecka innan vi ses på Arlanda.

Va – Arlanda ! Ja – Gabriella och Johan har bestämt sig för att ingå äktenskap – och det på Kanarieöarna. Vi måste ju offra oss – den begivenheten vill man inte missa. Vi blir dock inte ensamma. 15 pers blir vi (bara släkt) Tyvärr kunde inte Anna få ledigt från jobbet, så bara Olle och William, av kusinerna saknas. Men mer om den veckan i kommande inlägg på bloggen.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>