«

»

Apr 07

2015-04-07 Salgados

Sista veckan i Portugal har inletts. Idag 14 m/sek och mer i byarna. Långbyxor, långärmad piké och vindväst. Låter det som Algarve ? – Tror inte det. Men det är bara att gilla läget, men en viss hemlängtan börjar kännas hos oss båda.
Dagen började dock bra. Åter en skön natts sömn, följt av en vanlig frukost men med tillskottet av färskpressade apelsiner. Kl. 10.00 träffade vi vår pro. Peppe på rangen för 1½ timmes privatlektioner, som ingick i vårt ursprungliga pris hos Easton. Kändes lyxigt. Visserligen är både Gilla och jag mycket nöjda med Tobbe hemma på Wäsby GK, men det är aldrig fel att nya ögon ser på en. Jag fick nog ut mest av Peppe på puttinggreenen där vi idkade närspelsträning. Putta och chippa är väl inte så svårt ?, kanske någon tänker, men vi fick flera mycket användbara tips med oss. Vilka då ? – Det behåller vi för oss själva, he he. Kommer väl tillpass när Seniorslaget börjar på Wäsby GK. Efter det blev det en ”onödig” lunch i klubbhuset. Onödig för den kunde vi istället ha tagit på en restaurang i Portimao, dit vi åkte på em.

Någon golf kände vi inte för i blåsten så vi bestämde oss för att turista. Vi drog alltså till Portimao – västerut och sen vidare till Lagos. Då tyckte Gilla att vi kunde väl lika gärna dra ända ut till Sagres och San Vicente längst västerut på det europeiska fastlandet.

DSC_0346 DSC_0344 DSC_0345

På vägen ut, genom det karga landskapet där inga träd växte och buskar och blommor hukade i den rådande blåsten, stannade vi och såg ner på badande surfande  våghalsar.

DSC_0348 DSC_0351 DSC_0347

På vägen hem valde vi motorvägen istf att köra längs kusten, som vi gjorde dit ut. 1 timme senare svängde vi ner och kollade stranden och priserna på fiskrestaurangerna där. Dom var dyra så vi bestämde oss för att åter besöka Museo dos Salgados igen. Men det var härliga dyningar som vällde in på stranden.’

DSC_0369 DSC_0363 DSC_0365 DSC_0367 DSC_0368

När vi kom upp i vår lgh ringde det snart på dörren. Utanför stod Staffan och kunde meddela att vi skulle få vara med Sunbirdie i deras tävling på fredag. Kul. Vi är ju de enda kvarvarande Eastongästerna här, så vi blev erbjudna att vara med.

Kvällen avslutade vi på ett suveränt sätt. Vid 19-tiden satte vi oss på Museo dos Salgados och beställde en underbar rätt, som bestod av marulk, räkor och massor av grönsaker, som fick koka, dra extra länge > 20 min och som sen blev otroligt gott. Den härliga personliga service dom sen består en med är bara den mycket värd. Engelsktalande servitör och kock (jfr. Spanien) förhöjer nöjet och gör, tycker jag, att Portugal är ett resmål jag gärna återvänder till, trots blåsten (emellanåt). Kanske skall vi åka någon/några veckor senare nästa år. Men nu läser vi att våren kommer med raska kliv därhemma, så hemlängtan förstärks.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>