«

»

Aug 31

Tanumstrand 2014-08-26/30

Jag hade inte tänkt att skriva något, men när avslutningsdagen blev så lyckad att jag tom. fick hålla SEGERTAL på Mjölkeröd GK efter att ha skjutit en 75:a i B-klassen och vunnit !!! Det måste man ju minnas ändå, speciellt efter att ha spelat (ffa puttat) som en kratta rundorna 2, 3 och 4.

Som vanligt samlades dom flesta redan på söndagen, eftersom de flesta hade lång resa till Tanumstarand. Det kom ju folk från Falun i norr ner till Helsingborg i söder. Det vankades den berömda fullmatade räkmackan och öl och vin och presentation av måndagens bollar. Vi var 92 startande.

Men det hela började på en regnsjuk bana – Lyckorna GK – utanför Munkedal. 200 mm den senaste veckan hade satt sina spår och mer kom det när vi var klara. Det började då vräka ner. Men jag lyckades spela hyfsat och gjorde en 78:a. OK tyckte jag. Vi fick nån timme innan middag och Ulla & Johnny som var med för första gången inviterade oss till deras solbelysta veranda på ett glas vin. Underbart solsken på höjden där deras stuga låg. Den efterföljande middagen inleddes som vanligt med att man presenterade bollarna för nästa dag, som sen låg till grund för bordplaceringen. Kul för då kunde man ju lära känna sina medspelare inför morgondagens runda.

Nästa dag var det dags för Fjällbacka GK, en vackert belägen bana med vatten och klippor. Jag tycker dock att lite för många hål är för lika varandra där. Kanske mitt omdöme påverkades av att jag säkert skänkte bort 10 slag bara på puttningen!!!! Tur med vädret hade vi i alla fall. Strålande solsken och hyfsat torr bana. Nu var det Kent och Ylvas tur att bjuda på vin och snacks innan middagen serverades.

Dag 3 var det Torreby GK’s tur. Folkhumorn hade snabbt döpt om banan till Blöteby för den tålde uppenbarligen regnet sämst av alla banor vi spelade. Trots ännu en strålande dag torkade banan inte upp ett dugg. Man fick leta länge på fairway efter en torrr fläck om man behövde droppa sin boll. Spelet för egen del var inte heller idag något att skriva hem om. (88 slag netto!!!!!) Det långa spelet var OK, men det korta och speciellt puttarna var en katastrof. Nog om golf. Kvällen innan middag samlades vi i Stuga 741 dvs hos oss. Lottningen inför morgondagen var en höjdare för oss stockholmare för….

på Sotenäs GK spelade Rigmor från Sollentuna och Laila, Rolf och jag från Täby . Solen sken även idag och speciellt över Laila Wagner från Wäsby GK, som spelade som i trans och sänkte två birdie-CHIPPAR DIREKT I HÅL !!!!! Whiskyn flödade och vi andra försökte höja det goda sällskapet till ansvarigt för dessa slag, men äras den som äras bör. Laila var ensam kreatör. Läckert. Solen sken som vanligt denna vecka, men inte över mitt spel, utan det blev ett bottennapp igen, så döm om min förvåning när jag lottades i

samma boll som min kära Gilla. Ulla var också med liksom Carina Lund också från Wäsby GK. Det började med ett par där jag hade dubbelslag. Skön början. Sen stämde det långa spelet, men inspelen var fortfarande under all kritik, men puttarna hyfsade. OK 75 slag, men när tvåan ropades ut och han hade 76 slag började jag fundera. ”Men jag hade ju ……. Inte kan väl jag……” Men det kunde jag. Speech speech skrek Gull-Maj och där stod jag stammande. Ylva vann dessutom tävlingen om närmast hål, som Gilla och Johnny vunnit varsin dag. God utdelning för ”järngänget” således. Allt firades med kulglass tsm flera andra Wäsbyspelare. Sen beställde vi skaldjur hos Hanssons i Grebbestad, som sen hämtades upp på vägen hem på lördagen. Än en gång blev vi övertygade om att detta är en höjdare på golfåret. När sen Britt Olofsson och hennes Knutte Forvik från Wäsby GK båda blev totalsegrare och bästa dam resp herre, var lyckan total. Bra vecka !!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>