«

»

Jul 01

Göteborg 2014-06-27/30

Den 30 juni var Olles stora dag. Han blev 7 år och skall börja 1:an i höst. Men innan vi sjöng för andra (!) gången, till Olles besvikelse, hände det en massa annat. Vi åkte ned redan onsdag den 27. Vi var nämligen bjudna till Kiki & Jonas, nyfunna vänner i Spanien i våras, på golfspel på Forsgårdens GK och sen middag hos dom i Hovås (Brottkärr) Mycket trevligt förstås, men på kvällen åkte vi hem till familjen Fridner igen.

DSC_0048Planen var att lira golf på Albatros GK på fredagen Natten mellan torsdag och fredag regnade, HAGLADE, åskade och blixtrade det, så vi trodde att nu är det kört. Grabbarna hade inte hört något av ovädret, och tur var väl det.

DSC_0043DSC_0044Tyvärr kan jag inte rotera bilden på Olle (SBS förmodligen !), men vädret blev allt bättre, så vi bestämde oss för att åka ut till banan. Vi slog lite på rangen, puttade och sen gick vi ut på ”Eaglekorten”, som korthålsbanan på 9 hål kallas. Vi hann 2 hål och mitt utslag på 3:an innan åskan och regnet satte stopp för vidare spel. William har i vår gått på golfträning, vilket märktes, medan Olle ligger i startgroparna och var nu med som Gillas puttmästare. I klubbbhuset växte kön av hungriga Gbg-are så vi slog oss ned och väntade en stund, innan vi var mogna för kön. William valde själv en stekt rödspätta med remouladsås, vilket han vräkte i sig med stor aptit. Olle klämde en smörgås liksom Gilla medan jag käkade en skaldjurspasta. Väl hemma blev det lite TV-spel, där William sin vana trogen lurade upp mig på läktaren i FIFA fotbollsspel. Hur f-n gör han ? Jag såg också hur han och Olle spelade – otroligt. Passade, nickade, dribblade och sköt. Efter middagen var det fotbolls-VM som gällde.

Lördagen, vuxenfestdagen, började med avslutning på fotbollsträningen på Zeniths hemmaplan. Det småregnade långa stunder, men grabbarna var tuffa och kämpade på. Bland de bästa var faktiskt Olle. Det skriver inte bara en stolt morfar, utan Olle har en blick för spelet, en kämpaglöd som kan försätta berg och ett tungt skott och dribblingsförmåga utöver det vanliga. Den grabben kan verkligen bli nåt, om han och hans föräldrar vill. När träningen var slut  var det dags för Wilhelms kalas dit Olle var bjuden. William passade då på att utmana mig igen, men jag vägrade bli utspelad i fotboll, så vi försökte oss på golf. Nyhet för oss båda och även det kräver träning ”en masse”. Lite eftermiddagsslummer och snart var det dags för kalas. Fia, Jonas och deras underbare Emil (2 år) och farmor anslöt och kalaset kunde börja. Solen visade sig och temperaturen steg, så vi kunde faktiskt sätta oss ute för en första välkomnstdrink.

 

DSC_0053.DSC_0052DSC_0056

William var bartender för stunden, när vi väntade medan Magnus jobbade vid grillen och vi serverades lammfilé och ryggbiff med olika såser, grönsaker och potatis. Mmmmmm. Efter det bjöds på glass i massor och jordgubbar och återigen kunde man välja på flera såser. Kaffe fick man också och till slut tog dom fram den där godisskålen jag väntat på hela kvällen. Mellan varven kunde man också slänga ett öga på burken där dom visade fotboll.

Söndagmorgon och Olles faktiska födelsedag. Vi samlades allihopa och skred in i Olles rum sjungandes ”Ja må han leva……” Sin vana trogen försvann Olle under täcket för att slippa höra hyllningssången och hurrandet. Men vi sjöng hela sången och hurrade ljudligt. Olle blev tyvärr tydligt besviken på en present, som var en dubblet av en figur han redan hade (Disney Infinity). Det kunde ju inte vi veta, men Olle blev först märkbart sur. Tråkigt, men han blev mycket glad för resten, bl.a 100$ att använda på den stundande USA-resan.

Nu vidtog frukosten och efter den drog vi hemåt. Planerat golfspel på Skinnarbo GCC blev inställt pga regn.

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>