«

»

Apr 10

Mar Menor 2014-04-10

Det är kanske i tidigaste laget att summera dagarna här i Spanien, men vi har tidig starttid i morgon 08:00 med Kicki och Jonas. Efter avslutad runda väntar packning och middag bjuder grannarna på, så den behöver vi inte fundera på. Vilken lyx.!!
Vi har bara positiva erfarenheter av Mar Menor. Sunbirdie som arrangör bör inte utsätta sina gäster för en ”golfvärd” med en ålder av 74 år. Ingen ålder är fel, men Acke klarade inte av sitt jobb och gav inte oss gäster erforderlig information eller service. Ingen känsla för jobbet som säljare och skapare av gemensam känsla hos gästerna. Bedrövligt. Han hade hjälp av Anders, musikbranschmogul !!??, och tidigare Ving-reseledare, som blev ombedd att stanna efter vistelse härnere i januari. Vi stod inte och föll med värdarna, vi klarade oss själva, men så här får det inte gå till. Sunbirdie är diskvalificerad som kommande arrangör. Billigt OK, men man måste bry sig mer om gästerna än att lämna oss i händerna på en 74-åring, vars ”bäst-före-datum” för länge sedan gått ut.
Nu kan man som privatperson hyra en lägenhet här till samma pris som med Sunbirdie och med all golf ingående. Det är verkligen tänkvärt!! Lägenheterna är suveräna. Läget kan dock bli skuggigt, men var kan man vara säker ? Avsaknad av djupa tallrikar, som i vårt fall, var naturligtvis dåligt, men ordnades direkt. Annars var banorna toppen, de andra resortsen bjöd upp till god standard. Närheten till vårt övningområde, restauranger och klubbhus var optimal. Omgivande städer/samhällen hade allt. Bra matbutiker, shoppingkvarter, restauranger mm på 10 min bilavstånd. Jag är ju alltid nykter så inga problem vid sena restaurangbesök heller.
Vi har ju alltid framhållit ambitionen att pröva något nytt, men detta var verkligen bra. Kul sen att vi fann flera som reste samtidigt som vi gärna umgicks en del med och att vi kunde hälsa på/träffa andra Wäsby-golfare i närheten. Ett annat år stannar vi nog bara 4 veckor. Det räcker, men då kanske lite senare, så att påsken kläms in. Då kan ju några av våra barnbarn åka ner till oss, själva eller med föräldrar, sola, bada och ha mysigt. Jag avstår gärna några golfdagar för deras skull. Farmor/Gilla också, men det får vi snacka mer om.
Idag gick jag ner och tränade puttning och chippning en timme på förmiddagen, sen blev det sol för hela slanten, några dopp i den 20-gradiga poolen, mera sol, bok och sen puttning och chippning i en timme till innan Gilla ropade: – ”Maten är klar, kom in och ät !” Lydig som jag är ilade jag till köket och ombesörjde dukningen ute i solen/skuggan på uteplatsen. Där satt vi och åt och drack gott och funderade på hur lyckligt lottade vi verkligen är, som har råd att unna oss det här och allt det andra roliga som vi unnar oss med våra vänner hemma. Till det kommer vår KÄRA STORA FAMILJ. Man kan inte ha det bättre. Måtte man få vara med många år till och njuta av allt det här !!!!!
Nu har vi sett Rapport och lyssnar just nu igen på en amerikansk präst som till brudparets och hela församlingens överraskning sjunger hela ceremonin. ”Halleluja, halleluja osv……” Otroligt – ett delat inslag på Facebook.
Något som varit och alltid är underbart är att slå på datorn hemma eller mobilen här, för det första man ser är alla 7 barnbarnen (än – 8:an väntas i juni). Men på datorn här nere finns bara Gustav 6 år och Isabell 3 år med. Dom står på vårt entréplan hemma, Gustav med huvudet på sned ätande ett äpple och Isabell med blicken rakt in i kameran, rosa stövlar, kånken på ryggen och en randig toppluva på sned. Helt underbar bild. Man kan få hemlängtan för mindre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>