«

»

Apr 09

Cartagena 2014-04-08

Ännu en dag utan golf. Jag skriver ännu en, för jag gissar att en del läsare  undrar nog – spelade dom BARA golf. Det gjorde vi faktiskt inte, men det blev mest golfspel, förstås. Det var ju därför vi åkte hit, för att vi båda tycker att golf är så roligt och en sån trevlig social aktivitet. Golf är alltid roligt, går det sen bra – ja då är det skitroligt. Men för mig är det ffa en underbar social aktivitet. Visst vill jag alltid göra mitt bästa, slå bra slag osv., men jag deppar inte ner mig om det inte blir som jag tänkt mig, men jag blir väldigt arg, förb-d mm, direkt efter ett missat slag, men man måste kunna garva åt det också och vi betalar rätt mycket för att kunna ägna oss åt det. Nog med filosofiskt dravel.

Igår var det alltså en fridag. Målet var AVKOPPLING. Det blev det också. Redan frukosten var avslappnad och längre än vanligt. Trots att vi inte skulle bre några mackor till en golfrunda. Fortfarande var det skugga på vår uteplats, men solen fanns vid poolen, så dit styrde jag mina steg, med handuk, bok och läsglasögon i hand. Klockan var runt 9-draget och ivriga golfare ilade förbi på väg mot 1:a tee här på Mar Menor. Själv låg jag och njöt och tänkte – vad skönt att bara ligga här och göra ingenting. En kaffetår satt bra några timmar senare. Gilla var nere i vår lilla närbutik och handlade lite akuta grejor, hittade en ny bok i ”lådan för överblivna saker” nere vid anslagstavlan. Städerskan gjorde sitt jobb idag så det blev rent och snyggt i lägenheten. Man drar ju inte in en massa skit, utan det är mest badrummen (2 st) och sovrummen som behöver snyggas till.  Gilla fixade en liten enkel lunch, varefter tanken var att vi skulle åka ner till Los Alcázares och bada i lagunen. Men efter maten och en power-nap sa jag – nej, vi skiter i stranden och vi bestämde oss för att göra Cartagena senare på em. iställlet. Och så blev det.

DSC_0379

DSC_0380I den här delen av Spanien har man en förkärlek till stayer i brons föreställande ”vanliga” människor i ”vardagliga” scener. Det här var en sjöman på väg hem med sin säck på ryggen. Cartagena är Spaniens största och viktigaste hamnstad. Entrén in i staden och dess äldre delar, gågatan med de ”fina” butikerna var också fin att skåda.DSC_0382Vad vi missade vid vårt första besök i staden, var den magnifika amfiteatern från romartiden, som man grävt fram. Man kunde gå runt den, se den från alla håll och vandra högst upp, varifrån man hade en fantasisk utsikt och såg de andra bevarade byggnaderna, delar av den gamla stadsmuren och mycket mer. Hur vi kunde missa detta första gången är en gåta, men nu har vi sett det och omvärderat synen på Cartagena högst väsentligt. Efter vår arkeologiska utflykt sökte vi oss tillbaka till shoppingkvarteren och Gilla fann en Guess-butik, vars väskor Gilla har ett speciellt gott öga till. Och se – där fanns en liten fin sommarväska som passade och bara MÅSTE köpas. Vandringarna uppför amfiteatern och de många turerna ut och in i butiker gjorde att hungern gjorde sig påmind. Klockan började närma sig 19 och det var fullt med spanska familjer ute och strosade så det var ett roligt folkliv att skåda. Vi slog oss ned vid en tapas-bar som serverade ALLT.

DSC_0397

DSC_0398Vi klämde i oss 10 välmatade tapas-rätter och varsin kopp cafe con leche. Sen satt vi länge och bara njöt av folklivet. Här kom bl.a två män förbi med flera guldskimrande stavar med utsmyckning på. Efter en stund kom vi på att det förmodligen är en parad i stan vid påsk och dom höll på med förberedelser. Ingen annan verkade ta notis om de här killarna. Alla generationer rörde sig ute i folkvimlet. Barn och gamla. På hemvägen hittade vi en stor ”Carrefour”-butik, där vi kunde handla det nödvändigaste för våra sista dagar, här nere alltså. Det hade faktiskt blivit nästan mörkt när vi kom hem. Idag blir det först golf på Riquelme och därefter bridgematch mot Kicki och Jonas här bredvid.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>