«

»

Mar 28

El Valle 2014-03-27

Som tur var befarades inte oron över vårvindar friska även idag. Nej, solen sken från en nästan klarblå himmel och det blev faktiskt en riktigt skön och mysig dag.

Men dagen började ganska tidigt och jag passade på att åka och tanka. Vi åker ju en del, vilket verkligen inte bekommer mig alls, medan man har hört andra beklaga sig över detta.  6 utmärkta banor, ritade av Nicklaus, och i förnämligt skick, liggande inom 2 – 5 mils avstånd kan man inte klaga på. Pga. stort tryck får vi bara spela hemmabanan 3 ggr/vecka, men vi tycker inte det gör något, för den banan är kanske den minst omväxlande och spännande banan. Efter tankning blev det en  hastigt påkommen bokning. Ann och Paul ville utmana oss på en greensome för att avgöra värdparet inför kvällens middag. Tur då att man precis (07:45) fått in ett återbud gällande starttiden11:27 på Mar Menor !!! Det passar oss utmärkt eftersom vi har lektion med pron idag mellan 10::00 och 10:45. Den fick vi tack vare utlottning vid tidigare prisutdelning.

Men gårdagen spelades på El Valle, som är den bana vi tycker allra bäst om. Husen, de flesta låga och inbjudande till utseendet, kringgärdar även denna bana, men också kullar och berg, vilket ger banan en mer intim karraktär, mer än t.ex mästerskapsbanan på Alhama. När vi kom fram, stod redan en Citroen Berlingo där, silverfärgad precis som vår, och ur den lastade Karin och Christer Wiberg, våra kompisar från Wäsby GK, sina golfbagar. Roligt tyckte vi att kunna erbjuda spel på den, i vårt tycke, bästa banan. Tyvärr visade sig vår golfvärd Acke som omöjlig för sitt jobb. ”Fick ni våra vouchers, som er golfvärd skulle ge er?” frågade Christer. Dom hade nämligen en bekant till dom på Sunbirdie fixat, som hjälpte dom till ett hyfsat pris för en runda. Han ringde Acke, som lovade att ge oss dessa. – ”Gunilla och Anders är ju med i tävlingen på Alhama, så det är inget problem” svarade Acke. Vi var inte bara med på tävlingen, vi vann den dessutom och deltog också på prisutdelningen. Ändå glömmer han att ge oss dessa vouchers. Suck – så FÅR bara inte en golfvärd sköta sitt jobb. Nu fick vi ringa personen i fråga och be honom tala med folk i receptionen på El Valle och bedyra att han hade dessa vouchers hos sig. Bedrövligt är bara förnamnet på hans beteende.

Tur då att solen sken och Karin började dagen med ett par på första hålet. Långslående Christer, låghandikappare som han är, hade inte sin bästa dag. Inte jag heller, men underbara golfpartners är dom. Alltid nära till ett skratt. Eftersom deras barnbarn är äldre än våra, men själva är dom yngre än vi, brukar dom ha ett minst 2 månader långt träningsläger i Spanien. Tonåringar klarar frånvaron (tror jag i alla fall) farmor och morfar bättre än våra som är 6 mån upp till 10 år

DSC_0203Här ses vi skåla efter  4½ timmes golfnjutning, på verandan utanför den fina restaurangen. Här fanns naturligtvis också en välförsedd shop, som alltid måste besökas när man är på en ny bana. Det kan ju finnas nåt läckert där som bara måste köpas. Och El Valles shop var inget undantag. Några tröjor och ett par shorts senare var dagen på El Valle över, för Karin och Christer. Men inte för vår samvaro. Vi hade nämligen bjudit ner dom till Mar Menor och där åt vi en gemensam måltid och pratade bl.a om hur vi längtade till en öppen golfbana i Upplands Väsby. Igår fick vi också mejl om att Nibble-banan (9-hålarn) öppnar för spel på lördag. Kul. Då kanske 18-hålsbanan också är öppen när vi kommer hem den 12 april. När Karin och Christer dragit hem till El Plantio, nära Alicante, (10 mil härifrån) vidtog mina uppgifter – att diska.

Vi såg på Rapport, pysslade med en del  annat, och när kl var 21, sa jag:-”Jag lägger mig och läser”. 30 minuter senare sov jag !!! Man blir inte så uppkäftig efter en golfrunda och jag skulle ju upp tidigt och skriva på min blogg, som får alltfler läsare, men hur många som faktiskt läser, vet man inte. Kommentarer på gjorda inlägg kommer ibland från perifera läsare där man undrar – har dom verkligen läst nåt, eller…….Kommentarer från er, kära vänner, är inte lika vanliga, men när dom kommer är det alltid lika roligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>