«

»

Feb 23

2011-02-23

Vår hämtningsdag på dagis. Höjdare förstås. Barnen hade varit ute i solen (-10 grader) efter em.målet och var nu inne och lekte. Gustav skulle som vanligt bara göra färdigt först. Nu var det legobygge med Anton och Albin (?) och det var häftiga  bilar som byggdes. Men  efter lite tjat och pock åkte jackan och kängorna på och ut kutade Gustav, mot bilen där just Isabell och farmor kom. Isabell rusade nu mot mig skrikande – Annesch – och kastade sig i min famn. Man bara sjunker ner i skorna av välmåga och kramar denna kramiga tjej. Väl hemma lekte vi en stund i Gustavs rum, medan farmor fixade käk. Gustav och jag skulle ju till simskolan. En DVD med ngn barnfilm laddade Gustav in och Isabell anslöt och vi kikade på den tills maten var klar.

Sen var det dags för simskolan. I  bilen till Vilundahallen i Uppl.Väsby satt Gustav tyst nästan hela tiden. Jag frågade lite först men han sa att han ville vara tyst och han verkade fundera en hel del. Jag har ju inget behov av att snacka till varje pris, så där satt vi i gott samförstånd under den 15 minuter långa resan.  Gustav är angelägen om att komma in och rusar gärna före till entrén, obs! mån om att komma in på trottoaren och inte springa på parkeringen. Daniel och Maria försov sig i morse och ”glömde” i hetsen att packa Gustavs simpåse och lägga fram kortet till Medley. Vi hittade dock alla prylar, men glömde kortet. Killen i receptionen slog priset för en simmande bonusfarfar och kassan visade 95:-. Otroligt – jag ifrågasatte hans knapptryckning, men fick vika mig för dagens sanning, Gustav kunde krypa under vändkorsen.

Gustav sprang till herrarnas omklädningsrum. ”Är man 2 killar skall man alltid gå in här !!” – sa han förnuftigt. När han valt skåp duschade vi och gick till undervisningshallen. Han gillar verkligen det här. Han är minst, får kämpa mest, behöver mest hjälp av lärarna, men kämpar oförtrutet på med samma smile på läpparna. Efter dagens lektion väntar äventyrsbadet. Vi åker i den stora vattenrutschbanan, båda tillsammans, och det blir en himla fart och ett väldigt plask därnere och vi skrattar lika mycket båda två, därefter var det tävling på flytetyg runt i virvelvinden. Världens fart runt-runt. Sen bastu, omklädning och dagen avslutas som vanligt med en glass. Idag en Magnum jordgubb med mintskal. Temperaturen sjönk på hemresan till -20 grader, men Gustav var nu mycket mer snackesalig och när jag avrapporterat J till Maria och Daniel fick jag en sån där härlig gonatt-kram av Gustav. 5 ggr återstår av simskolan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>