«

»

Mar 23

El Valle 2014-03-22

Idag skulle turen gå till den vackra och roliga El Valle. Den mest berömda av våra banor. Seniortouren har spelat här, så därför borde den ju passa oss seniorer. Här skulle vi spela med 2 andra par, Lennart och Kerstin från Bjärred och Paul och Ann från Hörby. Vi spelade om kvällens disk, eftersom vi skulle avnjuta Pauls lax-rätt, vår förrätt och Bjärreds efterrätt. Det gälllde alltså mycket och inte minst prestigen.Det blev en hård och tuff kamp, som vi män dock vann överlägset över våra fruar. En HEL poäng skiljde oss åt efter 18 hål.

DSC_0186Så här såg 18:de hålet ut från restaurangen. Här lyckades vår vän Paul med konststycket att från tee ”slica” in sin driver mot husen intill banan och efter en dov duns hittade vi sen bolllen utslängd på fairway. Förmodligen hade en tidningsläsande herre blivit störd och helt sonika kastat ut bolllen. Han gav sig inte till känna med svordomar, troligen hade det hänt förr så han var van. På vår runda upplevde vi moln och regn för första gången. Det kom säkert 10 (TIO) droppar som träffade oss och temperaturen sjönk inte nämnvärt. Något som däremot sjönk betänksamt var min egen spelkvalitet. Det som kändes så lätt och självklart på Alhama, med Britt och Knutte från Wäsby GK, var nu ett minne blott.. Då gjorde jag 23 poäng på 9 hål in, och här blev det 17 poäng på 18 hål. Vissa slag och ett snyggt par tar jag med mig, men totalen är bara att glömma. Det är ibland tur att man kan garva åt sig själv, men frustrerande var det. Då får man tänka på att vi gör det frivilligt och betalar ändå en massa för det.

DSC_0187Flickorna var inte alltför nedslagna efter storförlusten. Här ses Gilla med Kerstin och Ann bredvid sig, med den traditionella ölen efter dagens runda. Möjligen tänkte dom på det som komma skulle.

DSC_0188Här ser ni Pauls delikata laxtallrik i bästa ”Halv åtta hos mig”-stil. Den gav 10 poäng, välförtjänt. Gilla och jag bjöd på melon och Seranoskinka (fantasifullt !? men väldigt gott) och till efterrätt avnjöt vi frukt och glass á’la Bjärred.

DSC_0189

DSC_0191Efter den goda middagen vidtog kortspel och Paul och Ann hade även invigt Kerstin och Lennart i sitt spel, som vi inte har namnet på. Ovärdigt en värd, sopade Paul banan med oss andra och vann med 100 poäng och mer  över vissa. Roligt var det och fördelen jämfört med bridge, är att här kan du vara social och umgås hela tiden. Minst snackade nog Paul, det var kanske därför han vann, eller…… Nåja vid midnatt smög vi hem till oss strax bredvid. Några sidor i boken och sen slocknade man gott, men vaknade som vanligt vid 6-tiden. Utsövd ? – Nja. Men dagens starttid är först 13:51 på hemmabanan här i Mar Menor, så det väntar en skön fm. i solen och värmen.

1 kommentar

 1. Roger Dahlström

  Hej på er.

  Det verkar som det inte går någon nöd på er. Gunilla och jag har varit I Sälen (Närsjön) och åkt skidor under veckan.
  Något skall vi göra innan golf säsongen startar här i Täby (29/3 på TäbyGK).
  Banan på Täby har klarat sig jättebra under vintern det har väl alla banor i Stockholms trakten
  Jag sticker till Malaga några dagar under April och lirar golf och trimmar swingen.
  Vill tacka för senast för en trevlig kväll hemma hos er innan ni drog.
  Ha det forsatt bra där nere i Spanien så får vi se om det har gett något resultat när ni är hemma igen.
  Gunilla och Leon hällsar.

  Mvh
  Roger

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>