«

»

Feb 21

2011-02-19/20

En helg som började som vanligt. Besök på Tussmötegården där farsan numera bor. 93 år och dement. Tyvärr förvaring, förvisso bra men ändå. Efter den lite nedstämda början på dagen, blev eftermiddagen en höjdare. Vi var visserligen beredda på att Isabell skulle komma och bo hos oss, men det blev såå himla kul och mysigt. Daniel, Maria och Gustav skulle upp till Kungsberget för att träna inför fjällveckan, vecka 12. Dom skulle åka i arla morgonstund, så Bell fick komma till oss redan på kvällen, em. egentligen. Mat är ju aldrig något bekymmer för Bell. Hon slevar in med god aptit. Det märks inte att hon nyligen käkat mellanmål. Som vanligt är det hon som är vårt centrum, men diverse sysslor måste ju göras, och efter sång och dans till Barnsångbokens CD, var det sängdags. Hon skulle sova i ”Rasmusrummet”, dvs själv i egen stor säng. Gilla nattade Bell efter alla konstens regler och vi bänkade oss framför TV:n och Melodifestivalen. Knappt hade Gilla skjutit till dörren till Bell förrän den öppnades och hon kom smygande. Gilla gjorde om proceduren och samma visa upprepades. Nu med tillägget – ”Hej hej”. Vi körde denna lek ett 20-tal gånger, och när jag kom rusade Bell in och hoppade upp i sängen och lotsades sova, mellan kaninen och Laban. Gilla tog tillslut upp henne, med förhoppningen att hon skulle somna i knät. Men tji vad hon bedrog sig. Bell diggade och klappade händerna till låtarna, varpå Gilla la henne igen och med milt våld höll ner henne tills hon somnade. Puh-:). Hon sov sen snällt till 05.30 då Gilla hämtade en förberedd flaska med välling som värmdes i mikron och den slurken försvann snabbt och Bell somnade igen, nu mellan oss, och sov till 08.15 !!. Sen vaknade solstrålen och med sina blå ögon och sitt leende satte hon stämningen för den här söndagen. Frukosten gick förstås smärtfritt och sen var det dags igen för CD:n med barnsånger. Hon sjöng och dansade säkert halva tiden fram till lunch. Efter den tog vi en långpromenad i det vackra vintervädret och Bell sov som en stock i 1½ timme.

Nu var det dags att fixa gratängen till kvällens middag, då resten av familjen och Gabriella (och Lingon) och Johan och Oliver (trodde vi, men han var hos sin pappa) Gilla gjorde en jättegod middag på älgkött och vid eftersnacket runt bordet blev Gustav alltmer otålig. Tillslut fick han ”ledigt” och lockade då med mig upp till TV-rummet för att se Batman, som vanligt skulle han ligga i mitt knä. Jag sa till Bell, som då anslutit sig, att så hoppades jag att hon skulle sitta när vi såg hennes Pippi-DVD. Sagt och gjort. Nu hade jag båda ungarna i knät. Härligt. Men en hel dag ute i friska luften kräver sin tribut. Gustav var heltrött, men Bell envisades med – ”sälv” – och påklädningen tog därför lite längre tid än vanligt. Att försöka klä på sig hela vintermunderingen ägnade hon stor del av tiden åt  under helgen. ”Härligt med en storfamilj” sa Johan och vi kan bara hålla med, även om William och Olle känns långt borta ibland. Men nu åker vi till Gbg för att träffa hela familjen nästa helg. Emma funderar på Örebro (alltid händer det nåt)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>