«

»

Aug 17

2013-08-13/15

Seniorresan med målet Ombergs Golfklubb. Gilla som är sekr. i seniorkommmittén och tsm Lisbth Larsered ansv. för årets resa. Vi åkte söderut redan på tisdagen för att vara på plats på onsdagen när de andra anlände. Vi bestämde oss för att lira på Vreta Klosters bana på tisdagen. Det visade sig att 3 andra par hade samma tanke så vi gick 2 4-bollar. Herrar och damer. Det var Kjell Bergvall, Knut Forvik, Fred Larsered och undertecknad och deras respektive + Gilla i dambollen. Efter god lunch samlades vi på tee och även molnen började samlas. Således fick vi en runda med regn, hagel och dåligt spel överlag på alltför många ”blinda” hål. Bortsett från dessa förhållanden var det en trevlig eftermiddag – golfen är ju inte livsviktig – men att lira i regn gör ingen glad.
Efter rundan drog vi och Larsereds ner till Omberg. De andra tillbringade natten i stugorna (jättefina) på Vreta Kloster. På Ombergs träffade vi paret Westlund och åt gemensam kvällsmat. Gott. Därefter hade vi genomgång av morgondagen i Larsereds stora husbil. Läcker. Vi fördelade arbetsuppgifterna och kröp till kojs vid 23-tiden. Rummen i ”Amiralen” var mkt fina. Frukostbuffén på onsdagen var diger och smakfull. Bra början alltså. Fredde hade följt prognoserna över vädret och var pessimistisk. Regnbrallor på och ”kondom” över bagen. Men vad fel han fick – vi fick en härlig dag. Dagen blev svettig för Fredde. Vi satt och tog emot våra vänner (46 st var vi) och delade ut ett golfkit (penna,greenlagare,allround-peg, markeringsknapp) och tog emot startavgiften (50 :-/pers fört 2 dgr). Billigt. Dyrare viner, bättre bollar osv. nästa gång. Redan här visade personalen i receptionen sin profsighet. Dom hade ordnat med allt. Lottat scramblebollarna mm . Bara att gå ut alltså. Jag spelade med Christer Wiberg och Brigett Karlander. Redan efter första hålet där Brigett sänkte en putt, från 3 dm utanför greenkant, på 4 meter, började vi tänka på segertalet, men tyvärr lyckades vi inte hålla i spelet alla 18 hålen utan stannade på 69 slag. Man vann på 67 slag, så nära var vi. Men viktigast – vi hade roligt. Banan var i superskick så där fanns inget att skylla på, utan mer på att vi tyvärr misslyckades alla 3 på samma hål !!!. Vi samlades för prisutdelning och drink före 3-rättersmiddagen och sen vidtog en middag av sällan skådat slag. Lägg sen till den suveräna maten, en underbar personal (ffa en) och kvällen blev helbra. Hyfsad sänggång, några drog vidare för en gemensam nattfösare. Vi hade ju kanonstart kl.08.30. Lite kylslagen morgon men solen värmde snart alla på banan. Åter en härlig dag och jag förlorade totalsegern på de två sista hålen. 4:a på 71 slag, man vann på 67. Men återigen – det var bara golf.
Men helhetsintrycket är fantastiskt. Banan, rummen, personalen, restaurangen – ja allt var suveränt. Det bästa jag upplevt i golfpaket-väg de senaste 15 åren. (Vi har ju lirat Vinslaget 4 par och bott på 15 olika ställen runt Sthlm).
Vi åt lunch och summerade dagarna och drog sen till Hästholmens by c:a 3 km därifrån och mumsade på egentillverkad glass. Vi var minst 4 par som slickade, spillde och njöt i solen innan vi styrde kosan hemåt.
Kul med så många olika människor – alla med en viktig målsättning: Vi skulle ha roligt !!!! – och det hade vi.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>